Wereld vol boeken is online!

door Michelle Verstraten

HOERA! Het is een feit. Wereld vol boeken is online!

Eindelijk is het zo ver. Mijn website, wereld vol boeken, online. Het heeft bloed, zweet en tranen gekost maar vandaag is het zover! Ik ben gek op schrijven en het lezen van boeken, al sinds kleins af aan. Vroeger zei ik altijd dat ik boekenbeschrijfster (ja, echt waar) wilde worden. Natuurlijk bedoelde ik schrijfster. Het is mijn allergrootste droom om een boek uit te brengen en daar ben ik veel van de tijd ook mee bezig. Maar in dit digitale tijdperk was het voor mij niet meer dan logisch om ook online iets te ontwikkelen. 

Op dit moment heb ik een grote liefde voor het schrijven van korte verhalen, vooral omdat dit goed past binnen mijn drukke levensfase.  Veel van mijn verhalen zijn gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen. Van mij, maar ook van mijn patiënten. Ik werk als psychiatrisch verpleegkundige en zoals je wellicht al kan voorstellen krijg ik (heel) veel levensverhalen te horen. Als psychiatrisch verpleegkundige sta je naast een patiënt tijdens een moeilijke periode in zijn of haar leven. 24/7 zijn wij er namelijk op de afdeling voor hen. In veel gevallen ben je de enige die ze vertrouwen met hun verhaal. Vaak is het dan ook het geval dat ik veel inspiratie haal uit de verhalen die zij mij vertellen. Ik wil daarbij wel zeggen dat ik nóóit klakkeloos iemands levensverhaal kopieer, meestal pik ik er iets uit en laat ik dan mijn fantasie op de loop gaan of soms mix ik verschillende verhalen om tot een mooi verhaal te komen. 
Naast schrijven van verhalen ben ik verliefd op het lezen van boeken. Het liefste lees ik romans waarin het hoofdpersonage een ontwikkeling doormaakt. Nu is hier in een verhaal vaak sprake van maar ik bedoel meer te zeggen dat ik graag zie dat het hoofdpersonage iets leert van datgene wat hij/zij heeft doorgemaakt. Hier leer ik namelijk soms ook wel iets van!

Nu bestaat mijn leven natuurlijk niet alleen uit schrijven en lezen. Ik sport graag, zo beoefen ik yoga, hardloop ik en doe regelmatig aan fitness. Daarnaast maak ik graag lange wandelingen met mijn vriend en hond (Cabanos). Ook heb ik nog een lieve Maine Coon kater (Olaf). Wellicht zien jullie hun ook nog eens voorbij komen hier!

Ik probeer elke week iets te posten op deze website. Je zult hier (korte) verhalen vinden, recensies en leestips!  Heel veel (lees)plezier op m’n website!

Liefs,

Michelle ​

Laat een reactie achter