Verwachte boeken november 2020

door Michelle Verstraten

Welke boeken kunnen we in november 2020 verwachten?

Ik ben veelte laat met deze post, maar beter laat dan nooit zullen we zeggen. Het is een cliché, maar ik had het druk. Maar ik had ook een weekje vakantie. We zijn (coronaproof) naar Center Parcs geweest, aangezien het geen buitenlandse vakantie werd hebben we wat meer geld betaald voor het huis en hadden we een huisje met een sauna en bubbelbad. Dus dat was lekker ontspannen!

Nu zijn we halverwege november, maar dat verandert niks aan het feit dat er nog steeds super gave boeken zijn uitgebracht of nog uitgebracht worden! 
Dit is van mij een selectie/aanraders van verwachte boeken voor september 2020!

Wij zijn de wolven

Wij zijn de wolven kwam 12 november uit. Het klinkt als een heel goed en spannend boek!

De Bass Rock is een majestueuze rotsformatie die al eeuwenlang vanaf de zee uitkijkt over het Schotse vasteland. Door de jaren heen zijn tegen de achtergrond van deze rotsen de levens van drie vrouwen met elkaar verbonden. Aan het begin van de achttiende eeuw vlucht Sarah weg wanneer ze ervan wordt beschuldigd een heks te zijn. In de nasleep van de Tweede Wereldoorlog moet Ruth wennen aan een nieuw huis, een nieuwe omgeving en een nieuwe echtgenoot. Zestig jaar later staat dat huis leeg. Vivian, rouwend om haar pasgestorven vader, zoekt haar weg in de eigendommen van Ruth en ontdekt haar eigen plaats in de familiegeschiedenis.

De levens van deze drie vrouwen zijn ingrijpend door mannen bepaald, maar in hun verbondenheid schuilt de kans op een nieuw bestaan. Wij zijn de wolven is een ingenieuze en meeslepende vertelling, een gelaagd meesterwerk over woede, liefde, misbruik en compassie.

Wij zijn de wolven

Souvenirs

Dit keer eens een boek van Nederlandse bodem!
We weten allemaal die ene avond in Parijs. Feestende mensen tijdens een heavy metal concert waarna er een vreselijke terroristische aanslag plaatsvindt. Dit boek is geschreven door een overlever, Ferry Zandvliet, van deze avond. Vreselijk als dit je overkomt. Ik kan mij niet voorstellen wat voor impact dit op je leven zal hebben! Ik denk wel dat je door zo’n ervaring het leven anders gaat zien.

Ferry is een ‘ouwe zeikerd’. Hij is boos. Op op zijn omgeving, op de scheiding van zijn ouders, op alles wat niet goed loopt, op de wereld in het algemeen. Tot 13 november 2015. Dan is hij met vrienden bij een concert in het Parijse theater Bataclan als drie mannen met Kalasjnikovs het vuur openen in de volgepakte zaal. Ferry ziet en voelt hoe tientallen mensen naast hem worden gedood. Even weet hij zeker dat ook zijn leven voorbij is. Maar kruipend door het bloed en over de lichamen weet hij wonder boven wonder te ontsnappen. Die ervaring verandert zijn leven.

Langzaam maakt zijn boosheid plaats voor dankbaarheid en vergeving, met als hoogtepunt het feit dat hij bevriend raakt met de vader van één van de aanslagplegers. Hij vertelt zijn optimistische verhaal voor een steeds groter publiek. Zo verandert de ‘ouwe zeikerd’ in een inspirator. Dit is een boek over Ferry’s ervaringen van die vreselijke vrijdagavond en de vijf jaar erna: ervaringen die hij niemand gunt, met gevolgen die hij nooit had willen missen. Souvenirs is een les in het accepteren van het onacceptabele en in het vergeven van het onvergeeflijke.

De gastenlijst

Weer zo’n heerlijke detective! Een ouderwetse whodunnit. Een genre waar ik steeds meer verliefd op geworden ben, dit boek staat dan ook hoog op mijn boeken-die-ik-nog-moet-kopen-lijstje. De gastenlijst verscheen 10 november. 

Dertien gasten. Eén lijk.

Jules en Will kunnen hun geluk niet op. Eindelijk is het zover: hun bruiloft op een schitterend eiland voor de Ierse kust. Terwijl de laatste voorbereidingen worden getroffen en de gasten langzaam binnendruppelen, breekt buiten een storm los. Niemand kan nog van het eiland af. Oud zeer steekt de kop op, lang vergeten vetes worden uitgevochten en de stemming op het eiland wordt alsmaar grimmiger. Maar niemand kon vermoeden dat één van de gasten in staat was tot moord.

Iedereen heeft geheimen. Iedereen heeft een motief. Eén van hen zal het eiland niet levend verlaten. Maar wie?

De gastenlijst

Het mysterie van kamer 622

Deze lijst sluit ik af met nog zo’n spannend boek! Ook dit is net zoals het vorige boek waar je je blijft afvragen hoe het zit tot het einde van het boek!  
Ik hou erg van spannende boeken met donkere dagen. 

Aan het begin van de zomer van 2018 verblijft een schrijver in het luxueuze Paleishotel in het Zwitserse Alpendorp Verbier. Hij verblijft in kamer 623 en verbaast zich erover dat de kamer naast hem het nummer 621-bis heeft. Langzamerhand wordt duidelijk dat jaren eerder een moord is gepleegd in kamer 622, waarvan het politieonderzoek nooit is afgerond. De schrijver besluit zich volledig op de onopgeloste moord te storten: wat gebeurde er twintig jaar eerder in kamer 622?

HEt mysterie van kamer 622

Natuurlijk zijn dit niet de enige mooie boeken die we kunnen verwachten in november 2020, maar het is onmogelijk om die allemaal op een lijst te proppen.

Weet jij nog goede boeken die we deze maand kunnen verwachten? Laat het hieronder in een reactie weten! 

Misschien vind je dit ook leuk

Laat een reactie achter