Verwachte boeken in september 2020

door Michelle Verstraten

Welke boeken kunnen we in september 2020 verwachten?

In september komt het mooie zomer weer en beetje ten einde. Goed excuus om weer heerlijk in de boeken te duiken, ’s avonds met een heerlijke kop thee op de bank.
We kunnen weer een aantal toffe boeken verwachten (en toevoegen aan onze TBR-list). Via Hebban ben ik altijd op zoek naar leuke nieuwe boeken.

Dit is van mij een selectie/aanraders van verwachte boeken voor september 2020!

De moordclub (op donderdag)

De moordclub (op donderdag) wordt verwacht op 3 september (morgen dus). Het lijkt mij een originele en grappige verhaallijn en een heerlijke whodunnit. Juist daardoor sprak dit boek mij heel erg aan en staat deze hoog op mijn TBR-list.
Het boek is geschreven door Richard Osmund een Engelse schrijver dus dit is dan ook een vertaling. 

In een prettig en rustig bejaardenhuis vormen vier bewoners een onwaarschijnlijk clubje. Een keer per week, op de donderdag, ontmoeten ze elkaar om onopgeloste moorden te onderzoeken. Als een vastgoedontwikkelaar uit het nabijgelegen stadje wordt vermoord komt ‘de moordclub’ in actie; het is hun eerste grote zaak. Tot hun verbazing lijkt de moord alles te maken te hebben met hun eigen verzorgingshuis. De vier vrienden mogen dan wel behoorlijk op leeftijd zijn, ze hebben allemaal meer dan genoeg levenservaring. Maar zijn ze nog in staat om een moordenaar te vinden voor hij weer toeslaat?

Verwacht boek in september 2020: De moordclub (op donderdag)

Tales of brave and brilliant girls from around the world

Dit is een kind- en jeugdboek en ik heb geen kinderen, maar toch trok dit boek mij aan, haha. Het is geschreven door meerdere auteurs, ik hou wel van stoere verhalen over meiden en de omslag is gewoon prachtig, toch?
Ik heb alleen nog niet kunnen vinden of hier ook een Nederlandse vertaling van komt. Ook dit boek wordt verwacht op 3 september. 

Meet a girl who fights dragons, a brave warrior queen, and a daughter in search of her Samurai father… This beautifully illustrated collection brings you eight fantastic fairy tales from around the world. Full of wit, charm, compassion and courage, these heroes will inspire and empower a new generation of readers.

Verwacht boek in september 2020: Tales of brave an brilliant girls from around the world

Angstige mensen

Tja, ik kan niks anders zeggen dan dat dit boek mij gewoon grappig lijkt, maar het is toch ook weer een whodunnit. Misschien is dat mijn thema van september? 
Het boek is geschreven door Frederik Backman, een Zweeds schrijver. Het boek wordt uitgebracht op, ja je raadt het waarschijnlijk al, 3 september. 

Angstige mensen is een tragikomisch verhaal over een klungelig gijzeldrama in een appartementencomplex. Een bankrover verschanst zichzelf na een mislukte overval in een flat waar precies op dat moment een bezichtiging plaatsvindt. Als de overvaller het na verloop van tijd opgeeft en iedereen vrijlaat, bestormen agenten het appartement maar treffen het leeg aan. In een reeks verhoren met onder andere de hyperenthousiaste makelaar, twee verbitterde ikea-verslaafden, een suïcidale multimiljonair, een zwangere vrouw en een halfnaakt persoon met een konijnenkop op horen we ieders versie van wat er is gebeurd, waarna zich een klassiek mysterie ontwikkelt rond de vragen: Wie is de dader en waarom lijkt niemand de waarheid te spreken?
Naarmate het verhaal vordert blijkt er bij de verschillende individuen én bij de agenten meer te spelen. Met zijn vlijmscherpe humor, fantastische taalvondsten en superieure schrijfstijl heeft Fredrik Backman opnieuw een ijzersterk boek afgeleverd waarin hij de lezer voortdurend op het verkeerde been zet.

Verwacht boek in 2020: Angstige mensen

Op weg naar Harry Cook

Op weg naar Harry Cook wordt (hèhè, kan ik eindelijk eens wat anders vermelden) verwacht op 8 september. Het lijkt mij een heerlijk verhaal over familie en vriendschap. En wie houdt er nou niet van een leuke roadtrip?

Mallory Cook en haar zoontje Harry vormen een ijzersterk team. Ze hebben het niet breed sinds Harry’s vader hen in de steek liet om het in New York te gaan maken. Als Harry niet wordt teruggebracht nadat hij bij zijn vader op bezoek is geweest, besluit Mallory om hem, op wat voor manier dan ook, weer thuis te krijgen.

Tijdens haar reis zorgt een toevallige ontmoeting met drie bejaarden, gevlucht uit hun verzorgingstehuis, ervoor dat Mallory op een onwerkelijke road trip door de Verenigde Staten belandt. Zadie, Ernie en Jock hebben elk hun eigen redenen om deze reis te maken. Onderweg zullen alle vier de reizigers ontdekken hoe ver ze bereid zijn te gaan om zichzelf – en elkaar – te redden.

Verwacht boek in september 2020: Op weg naar Harry Cook

Natuurlijk zijn dit niet de enige mooie boeken die we kunnen verwachten in september 2020, maar het is onmogelijk om die allemaal op een lijst te proppen.

Weet jij nog goede boeken die we deze maand kunnen verwachten? Laat het hieronder in een reactie weten! 

Misschien vind je dit ook leuk

Laat een reactie achter