Verwachte boeken in oktober 2020

door Michelle Verstraten

Welke boeken kunnen we in oktober 2020 verwachten?

In oktober is de herfst al in volle gang. Druilerig, regenachtig weer. Geen lange avonden meer op terrasjes maar  binnen met een warme kop thee en een goed boek. In oktober hebben we weer aardig wat boeken toe te voegen aan onze TBR-list  Via Hebban ben ik altijd op zoek naar leuke nieuwe boeken.

Dit zijn mijn aanraders van verwachte boeken voor oktober 2020!

Midwinter murder

An all-new collection of winter-themed mysteries from the master of the genre, just in time for the festive period.

Enige tijd geleden heb ik voor het eerst een boek van Agatha Christie gelezen en ik ben meteen verslaafd. Ik kijk enorm uit naar dit boek, vooral omdat het hoogstwaarschijnlijk korte verhalen zullen zijn. Dit boek komt 1 oktober 2020 uit. 

Verwachte boeken oktober 2020: Midwinter murder

De Mitford moorden: Diana

Dit is het derde deel van een zesdelige serie genaamd de Mitford moorden.  De Mitford moorden is een klassieke whodunit die gebaseerd is op ware gebeurtenissen. Het is het eerste deel van een zesdelige reeks; in elk boek staat een van de zes Mitford-zussen centraal in een verhaal vol intriges, schandalen, liefde en moord. En dat alles tegen de prachtige achtergrond van het Engeland van de jaren twintig.
Ik hou van de jaren ’20 en whodunnit boeken dus een betere combi kan niet! De Mitford moorden komt 6 oktober uit. 

Tijdens een groot feest van de rijke Guinness-familie in 1928 komt een van de bediendes door een val om het leven. Het voorval wordt al snel afgeschreven als een tragisch ongeluk. Erfgenaam Bryan Guinness is ondertussen gecharmeerd geraakt van Diana Mitford. Hij vraagt haar ten huwelijk en in de jaren die volgen reist het stel Europa rond, van Parijs tot Venetië en Berlijn. Een groep vrienden en familie reist met hen mee, evenals Louisa Cannon, die als dienstmeisje Diana vergezelt.

 
Verwachte boeken oktober 2020: De Mitford moorden: Diana

Oj, oj, oj

Het heerlijke korte verhaal ‘Oj, oj, oj’ van Sandra Berg gaat over Jennifer. Haar vriend is vreemdgegaan en nu moet een plekje voor zichzelf vinden. Als ze plots een brief ontvangt over een erfenis van een oom die ze al jaren niet heeft gezien, kan het op geen beter moment komen. Haar oom laat zijn huis met een flink stuk grond aan haar na. Klein detail: het huis staat in Zweden. Jennifer vertrekt vol goede moed naar Zweden, maar daar blijkt de erfenis toch anders dan ze had gedacht. ‘Oj, oj, oj’ van Sandra Berg is een meeslepend verhaal over een vrouw die leert accepteren dat dingen soms anders lopen dan verwacht.

Oj, oj, oj wordt 8 oktober verwacht. Een heerlijke feelgood is ook weleens fijn met dit viezige weer. 

Verwachte boeken oktober 2020: Oj, oj, oj

The woods are always watching

Dit boek is geschreven door Stephanie Perkins. Ik heb haar tiologie als tiener veslonden. De boeken: Lola and the boy next door, Isla and the happily ever after en Anna anthe French kiss. Het verbaasde mij toen ik over dit boek las, want het past totaal niet bij de boeken die ik hiervoor beschreef. Het is een thriller, maar dat maakte mij extra nieuwsgierig. Kan zij net zo goed een thriller schrijven als haar feelgood boeken?

Two girls go backpacking deep in the woods of the Pisgah National Forest of the Blue Ridge Mountains. Things go very wrong. And, then, their paths collide with a serial killer.

Dit boek verschijnt op 27 oktober.

Verwachte boeken oktober 2020: The woods are always watching

Twaalf dagen voor kerst

Nog zo’n heerlijke feelgood, maar al wat meer richting de kerst sferen. Mochtje daar nu nog totaal niet aan toe zijn. Lekker overslaan! Voor mij kan kerst niet vroeg genoeg beginnen. De donkere dagen, alle lampjes aan en heerlijk eten.  Dit boek komt 8 oktober uit. 

Twaalf dates met twaalf verschillende mannen. Het lot zou Kate goed gezind moeten zijn… Als het op relaties aankomt, zegt de vierendertigjarige Kate Turner graag ‘Bah, humbug’. Het besneeuwde, slaperige stadje Blexford zit immers niet bepaald vol met date-waardige, leuke mannen. Trouwens, wie heeft een man nodig als ze haar geluk heeft gevonden in haar carrière als ontwerper en in haar ‘bijbaantje’ als bakker voor het café van haar jeugdvriend Matt? Maar dan schrijft haar goedbedoelende beste vriendin Laura haar in voor een datingbureau. Daar beloven ze eenzame singles te helpen om liefde te vinden voor de kerstvakantie begint…

Verwachte boeken oktober 2020: Twaalf dagen voor kerst

Natuurlijk zijn dit niet de enige mooie boeken die we kunnen verwachten in oktober 2020, maar het is onmogelijk om die allemaal op een lijst te proppen.

Weet jij nog goede boeken die we deze maand kunnen verwachten? Laat het hieronder in een reactie weten! 
Of ben je op zoek naar nog meer boeken die je kunt lezen, klik dan hier.

Misschien vind je dit ook leuk

Laat een reactie achter